mr lonely

Frica de singuratate e ceva distructiv, mai ales cand iesi dintr-o relatie lunga si te simti dezorientat si pierdut. Oamenii nu sunt obisnuiti sa ramana singuri, au nevoia aceea interioara de siguranta, de a-si aseza capul obosit sau trist pe umarul cuiva, de a gasi intelegere si afectiune neconditionata. Pentru cei care au cunoscut dragostea e si mai greu, e intr-adevar un drog de a carui dependenta se scapa greu. Sau nu se scapa. Atunci cand un om se simte singur este supus la incercari emotionale demne de un Hercule: ispita de a se intoarce in trecut, de a ierta tot, de a accepta orice apare, fara a tine cont de criterii, de a avea zile ploioase interminabile, cu picaturi mari si inecacioase, fie ele din cer, din tavan sau din ochi, de a crede ca Moira i-a tesut singuratate eterna si, mai ales, oprirea timpului in loc si sugrumarea puterii de a merge inainte.


Cateodata sfaturile nu sunt indeajuns pentru a trece aceste probe si consider ca cei care reusesc sunt aceia care o fac din propria vointa. Ce ajuta? Sa te inconjori mereu de prieteni, sa eviti momentele in care te trezesti singur si cu nimic de facut decat de ascultat melodii triste, sa iesi in oras cat mai des, sa cunosti oameni noi si sa-ti faci prieteni, sa-ti gasesti cateva hobbyuri, sa alergi sa-ti realizezi vise. Eu intr-unul din momentele de singuratate m-am apucat de lectii de vioara, de exemplu, o pasiune mai veche de-a mea. Stiu ca nu exista retete si ca oamenii au trairi diferite, insa viata e prea frumoasa ca sa o pierdem crezand ca suntem singuri, cand ne avem pe noi insine, avem familia si prietenii.

Singuratea dispare atunci cand te astepti cel mai putin, cand ai acceptat-o, valorificat-o si insusit-o nu ca pe o povara, ci ca pe o oportunitate si un mod de a trai.

Foto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: