timp…nu fi hain…

“Opreşte trecerea! Ştiu că unde nu e moarte, nu e nici iubire – şi totuşi, Te rog: Opreşte, Doamne, ceasornicul cu care ne măsori destrămarea.”

Lucian Blaga – Marea trecere

In ultima vreme ma simt sufocata de timp. E o lupta continua, o fuga neintrerupta din autobuz in metrou, din metrou in tramvai, din tramvai in masina, din masina in pat si a doua zi de la capat. Fara momente de respiro, fara trairea adanca a clipei, fara lenevirea de dimineata cu razele sub gene, fara risipa inutila a timpului pretios. Cu cat crestem, cu atat ne robotizam, planificam, calculam, nu mai apucam sa ne bucuram de rezultate pentru ca sunt noi obiective in plan. Nu reusim sa fim fericiti, desi suntem permanent in cautarea fericirii. Suntem creatii ale unei societati care se considera evoluata, dar a carei evolutie nu a constat decat in a dezvolta necesitatile si a suprima placerea de a trai. Nu de a trai pentru ceva, ci doar de a trai. Si de a zambi pentru simplul fapt ca traiesti, fara sa stii ca peste o ora trebuie sa fii la munca, la facultate sau la o intalnire.

Mi-e dor de padurea mea, de linistea si de zgomotul ei, de senzatia ca acolo timpul il scrii din ochi – privind cerul, norii, soarele si verdele.

Advertisements
Tagged ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: