Fite cu tz

Se spune ca pentru a putea sa scrii bine trebuie sa evadezi din lumea ta si sa pornesti intr-o noua experienta care iti va imbogati perspectiva asupra lumii.

Zis si facut. Primit invitatie de a merge in club. Mi-era dor sa dansez si cum tocmai luasem un examen cu brio, mi-am zis sa ma recompensez. Aveam o suspiciune unde vom merge, cunoscand oarecum profilul celor care au facut invitatia. Dar asteptarile mi-au fost depasite. Fara sa dau numele clubului in care am fost, pentru ca nu vreau sa fac nici un fel de reclama, fie ea pozitiva sau negativa, tin sa spun ca terenul a fost propice unei cercetari “sociologice” ca la carte. Luandu-mi in serios statutul de observator care se integreaza grupului pentru a-l studia totusi mai bine, mi-am rotit ochii analizand fiecare detaliu. In afara faptului ca mi-au cazut prima data privirile pe animatoare, de la care cu greu ma puteam uita in alta parte (acum inteleg barbatii) pentru ca arata mult prea bine (not fair 😛 ), mi-au atras atentia celelalte prezente feminine. Imbracate la patru ace cu cele mai noi si mai fitzoase haine de firma posibile, alese bineinteles sa ofere o priveliste cat mai generoasa oriunde ar fi dorit domnii din jur, fie insotitori fie viitori insotitori, coafate, machiate in asemenea hal incat ma intrebam daca au intr-adevar o fata umana cand isi dau jos straturile colorate, siliconate si cu boticul gata pregatit sa sfideze orice gentleman fara cheile de la masina in buzunar si fara portofelul in imposibilitatea de a se inchide. Ca sa nu mai vorbesc de prezenta masculina, imbracata la fel de atent studiat ca si domnisoarele, turnandu-si din belsug tot felul de ambrozii high-society. In momentul in care m-a apucat unul de mana parca toata fitzosenia si infumurarea acelor oameni s-a strans in mine, m-am intors si am tras o privire á la copilu “Noi si toti ratatii” si mi-am vazut de dans, continuand si in acelasi timp observatia. De data asta m-am focusat pe o tipa imbracata intr-o rochie rosie, scurta si decoltata, cu aceeasi masca frumos colorata, care incerca sa se miste. Fie rochia era prea stramta, fie mademoisella nu le prea avea cu dansu, cert e ca monopoliza atentia si pret de cateva minute bune am incercat sa imi imaginez o zi din viata ei…

Trezit de dimineata. Unde sunt ? A, da. Unde imi sunt hainele ? Cred ca ar trebui sa urmez dara lasata de la pat pana la usa. Da, da, plec acuma. Cecul ? Pe masa ? Bine. Sa ma mai suni. Fara sentimente. Acasa. Dezordine totala. Somn de frumusete. Cosmetica. Manichiura. Pedichiura. Shopping. Restaurant. Shopping. Coafor. Satisfactie. Apa plata cu lamaie la o terasa in Herastrau. Fara sentimente. Acasa. Pregatit 3h. Ajuns masina in fata. Plecat spre club. Facut furori (dat din fund). Ajuns in pat. Nu acasa. Fara sentimente.

Cum a fost ziua mea: Trezit de foarte de dimineata. Repetat pentru examen. Mers la examen. Emotii. De la emotii la nervi ca nu au anuntat de ieri lista celor care au scapat de examen pentru proiect bun. Nu mai stateam degeaba la bcu sa citesc si seara sa invat. De la nervi la usurare si mandrie. De la mandrie la foame. Ajuns acasa. Incalzit mancare. Somn de voie. Imposibil. Prea mult zgomot. Iesit cu prietenii la un biliard. Had fun. Bagat patru bile una dupa alta. Iarasi mandrie. Pierdut oricum majoritatea jocurilor. Mandrie oricum ca n-a bagat nimeni patru bile. Ajuns acasa. Plecat la prietena. Pregatit de club juma d h. Ba chiar mai putin. Luat de pe drum alta gagica. Plecat spre o terasa in Herastrau. Frecat menta 15 min. Plecat spre club. Facut obervatii. Dansat putin. Ajuns in pat. Nu acasa. Dezgust, dispret si singurul sentiment bun al serii e ca am recuperat un prieten. Care mi-a imprumutat haine pt club (desi venisem pregatita) si care m-a luat in brate noaptea ca in vremurile bune. Desi mi-era cald. Gestul conteaza.

Intors cu bucurie in lumea mea. Fara fitze si cu gandul ca n-am pierdut nimic interesant. O lume mai rece si atat de sclava aparentelor n-am vazut. Si totusi, inca n-am vazut nimic. Mi-e dor de lucrurile frumoase din viata mea, de lucrurile importante. Care n-au ca etichete decat valoare, prietenie, cultura, zambete, iubire…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: